دکتر اسحاقی، معاون پژوهشی موسسه فرهنگی و پژوهشی انقلاب اسلامی:

تخلف از قانون اساسی مساوی با تخلف از انقلاب اسلامی است

معاون آموزش و پژوهش مؤسسه فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: تخلف از قانون اساسی مساوی با تخلف از انقلاب است، لذا همه برای تحقق آن باید تلاش کنند. در واقع عمل به قانون اساسی علاج دردهای کشور است.

تخلف از قانون اساسی مساوی با تخلف از انقلاب اسلامی است

به گزارش مرکز رسانه پژوهشکده شورای نگهبان، مراسم بزرگداشت سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و آیین رونمایی از لوح همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری آیت الله العظمی خامنه‌ای برگزار شد. 

دکتر اسحاقی، معاون آموزش و پژوهش مؤسسه فرهنگی انقلاب اسلامی ضمن تسلیت شهادت حضرت زهرا(س) گفت: ایام شریفی که در آن قرار داریم، روز مجلس شورای اسلامی و سالروز تصویب قانون اساسی است که باید آن را گرامی بداریم. من بحث را در سه موضوع و سه محور ارائه می‌کنم. جایگاه قانون اساسی در منظر و اندیشه رهبری معظم انقلاب، حقوق ملت یا حقوق عامه که از این واژه استفاده می‌کنند و نهایتا منظومه فکری رهبر معظم انقلاب در بعد آزادی.

وی افزود: محور اول از منظر رهبر معظم انقلاب این است که یک قانون اساسی مترقی و پیشرفته مواجه هستیم. بر اساس معیارهای جهانی هم اگر نگاه کنیم این قانون اساسی رتبه بالایی دارد. رهبر معظم انقلاب بحث انطباق با معیارهای جهانی را مطرح می فرمایند. این موضوع ملاک نیست ولی اگر با همان معیارها هم بخواهیم بسنجیم قانون اساسی ما در رتبه بالایی قرار دارد.

معاون آموزش و پژوهش مؤسسه فرهنگی انقلاب اسلامی در ادامه عنوان داشت: حقوق اساسی ملت و حقوق عمومی نیز یکی از برجستگی های قانون اساسی از سوی رهبری معظم انقلاب است. تخلف از قانون اساسی مساوی با تخلف از انقلاب است، لذا همه برای تحقق آن باید تلاش کنند. در واقع عمل به قانون اساسی علاج دردهای کشور است و البته نظام تقنینی ما باید بر روی نیازمندی‌های قانونی آن کار کند. از اصل اول تا انتها و حتی مقدمه قانون اساسی را باید مورد توجه قرار دهد و قوه مجریه نیز باید طرح‌ها و برنامه‌های خودش را برای بند بند اصول قانون اساسی به کار بگیرد. قوه قضاییه و نهایتاً همه دست اندرکاران با ویژگی که باید داشته باشند در این مسیر که یک امر مقدسی است باید اهتمام بورزند.

دکتر اسحاقی در ادامه اظهار داشت: در مفهوم آزادی نیز رهبر معظم انقلاب در تعیین حد و مرزهای آزادی و تفاوتی که در فلسفه و منشا آزادی است اشاره می‌فرمایند در غرب حداکثر آزادی محدود به تمایلات و خواست انسان تعریف می‌شود و در مرحله بالاتر قرارداد اجتماعی را قرار می‌دهند. ولی در مکتب اسلام آزادی به عنوان یک نیاز فطری و اساسی است.

وی افزود: چند مورد از حوزه‌های آزادی را رهبر معظم انقلاب اشاره می‌کنند؛ در حوزه سیاسی آزادی سیاسی و مرزهای آن را بیان می‌کنند. در حوزه اقتصاد و راه‌های تامین آزادی در آن نیز یک مجموعه چندگانه‌ای را اشاره می‌کنند. همچنین شناخت فرهنگ آزادی و دیگر مسائلی که در زمانی مناسب باید به صورت تفصیلی درباره آن صحبت کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰